Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaký je stafbulík

7. 10. 2017

Stafordšírský bullteriér je velice houževnatý, statečný nebojácný pes. Stejně tak je ale spolehlivým a velmi milým společníkem. Bezmezně miluje svoji rodinu, vřele vítá návštěvy a snáší dětské neohrabanosti, v zemi původu se mu tak právem přezdívá "nanny dog". Řadí se mezi plemena vhodná do rodiny s dětmi. Jeho povahové vlastnosti naprosto vyvracejí veřejností zakořeněnou představu, že se jedná o agresívního či "bojového" psa. Páníčkovi chce vždy a ve všem vyhovět a je opravdu snaživý a chápavý. Pro svoji oddanost našel uplatnění například v canisterapii. Na druhou stranu je to velmi aktivní pes milující pohyb, bývá vášnivým aportérem i plavcem. Je též spolehlivým společníkem pro cestování, nevadí mu ani dlouhá jízda autem.

Nutno zdůraznit, že i přes odolnost a snášenlivost vůči všem druhům počasí není stafík v žádném případě vhodným psem pro umístění v kotci nebo k celodennímu pobytu venku. Nejen proto, že k tomu není uzpůsobena jeho srst, ale velmi by mu chyběl kontakt s člověkem a kdyby byl stranou rodinného dění, byl by nešťastný. Při výchově stafbulla musí páníček uplatňovat autoritu vůdce smečky, poté se může těšit z milého a roztomilého psa dožadujícího se neustálé lásky a mazlení. Nesmíme však zapomenout, že se jedná o silného a svalnatého psa, který si venku všímá okolního dění. Potřebuje pevné odolné vodítko a pevnou ruku. Při dobré výchově se však snadno naučí veškeré poslušnosti. 

Než se rozhodnete pořídit si štěňátko stafíčka, je nutné zvážit všechny aspekty a ujistit se, zda pro vás bude vhodným psem a vy pro něj tím správným pánem .

 
 

 

Portrét


Jazyky

ČeštinaEnglish


Poslední fotografie


Kontakt

Lucie Musilová a Petr Šilhavý

luckamusilka@seznam.cz



Archiv

Kalendář
<< únor / 2024 >>

Statistiky

Online: 2
Celkem: 406481
Měsíc: 4333
Den: 167